2016. május 15., vasárnap

Milyen matracon alszik George Clooney?

Ahogy a világ ünnepelt sztárjai életének számos aspektusára jellemző, a matrac kiválasztásának is léteznek különleges szempontjai Hollywoodban. A legfontosabb tulajdonsága, annak a matracnak melyet egy híresség kiválaszt az, hogy különlegesen drága és megfelelően exkluzív legyen. Ezek . általában három kategóriába tartoznak: környezetbarát matracok, kézzel egyedileg elkészített darabok vagy valamelyik luxus márka limitált méregdrága termékei. Az olyan gyártók mint a Hastens, Natura, Hypnos, Kluft és a Shifman azok a gyártók akik olyan hírességeknek készítenek ágyakat mint Madonna, Oprah vagy Angelina Jolie.


Madonna


Egyedülálló luxus


Az egyedülálló luxusmatracok közül a hírességek egyik nagy kedvence a svéd Hastens Vividus nevű
ágyrendszere. A hírek szerint ezt az alapvetően lószőr és zsákrugós felépítésű matracot választotta Angelina Jolie, Madonna és Tom Cruise is. Az ára hozzávetőlegesen 65 000 USD  / ca. 20 Mft/ kézi, egyedi készítésű. A Vividus matrac minden egyes darabját egy matrackészítő mester készíti el kb. 140- 160 óra alatt és személyes kézjegyével látja el, Minden egyes Vividus matrac csak és kizárólag a legmagasabb minőségű természetes alapanyagokból készül.
Különleges minőség 160 óra alatt /Vividus/


Vannak olyan ismert emberek akik nem a természetes alapanyagokra esküsznek, inkább a modern technológiában bíznak ilyen Kelly Osbourne is aki kizárólag TempurPedic matracot vásárol mindenkinek a családban.



Természetesen nem ez a legolcsóbb Tempur rendszer



Kézzel készített matracok


A kézzel készített matracok esetében csak és kizárólag a rendkívül magas minőségű alapanyagokat használják, gondos és szigorú előírások alapján kiválasztva azokat. Alapkövetelmény a hibátlan számtalanszor ellenőrzött egyedi kézimunka és kézi varrás. A hírek szerint az amerikai elnök Barack Obama Shifman matracot vásárolt a tavalyi évben / vannak olyan információk, hogy a Clinton adminisztráció tagjai is ezt a márkát preferálták.



Az amerikai kormányzat kedvelt márkája



Egy másik kézi gyártású matracmárka is a hírességek egyik kedvelt választása ez a Kluft. Olyan ismert színészek és modellek használják ezt mint Cindy Crawford, Demi Moore illetve George Clooney.



Kluft Palais Royale matrac


Érdekességképpen a Kluft Palais Royale matrac jelen pillanatban a legdrágább Amerikában gyártott matrac. Ez a típus 33 000 USD-ba /ca. 10 millió Ft/ kerül és a cég tájékoztatása szerint több mint 100 darabot adtak el a bemutatása utáni első két évben. Már bemutatták a Sublime nevű modellt ami 44 000 USD-ba kerül de ennek eladásairól jelen pillanatban nincs információ az eladott darabszámról.

A korábban említett Hastens Vividus modellből egyébként a cég tájékoztatása szerint 2006 és 2008 között 250 db kelt el, azóta pedig nőtt az értékesítés darabszáma. Csak érdekesség képen ez a matrac pontosan annyiba kerül mint egy Porsche Cayenne S Hybrid az Egyesült Államokban.



Annyiba kerül mint egy Hastens Vividus matrac


A celebek másik kedvence a Hypnos különböző típusai /mint a szlogenük állítja:" a legkényelmesebb ágy a világon" /, olyan ismert emberek részesítik előnyben mint Oprah Winfrey és az Angol Királynő. A Hypnos azt állítja ők az egyetlen egy gyártó aki jelen pillanatban az Angol Királyi családnak szállít. 



Hypnos

Természetesen többen a környezetbarát matracokra helyezik a hangsúlyt. Eva Longria például egy Simmons Natural Care matracot használ melyet egyedi kivitelben készítettek el a számára. A matrac latex magból áll.

Simmons Natural Care

Sandra Bullock aki rendkívük aktív környezetvédő egy Natura Talalay latex matracot választott magának.
Képtalálat a következőre: „shifman logo”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Különböző kultúrák, különböző alvási szokások

Mennyit és milyen ágyban aludjunk? Délutáni szunyókálás? Milyen rituálé válik be alvás előtt? Együtt aludjunk a gyermekkel vagy sem? És egy...